Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

8 aprilie 2016

Vineri, 15 aprilie 2016, în organizarea Colegiului Economic Administrativ Iași, se va desfășura a III-a ediție a Târgului Național al Firmelor de Exercițiu ”Pași spre succes”. Evenimentul este găzduit în Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității “Al.I. Cuza” Iași, deschiderea oficială a târgului urmând a avea loc, începând cu ora 10. 

Firma de exercițiu reprezintă o simulare a unei firme reale. Este înființată de către elevi și coordonată de cadrele didactice. Activitatea ei se desfașoară conform legislației în vigoare pentru firmele reale și este supervizată de Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu (ROCT), prin intermediul unei platforme virtuale.

Obiectivul general al învăţării prin firma de exerciţiu îl reprezintă dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale, simularea operaţiunilor şi proceselor economice specifice mediului real de afaceri, perfecţionarea limbajului de afaceri, dezvoltarea de competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic: creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucru în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate.

Prin utilizarea metodei firma de exercițiu, se facilitează trecerea absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic de la şcoală la viaţa activă.

Evenimentul organizat de Colegiul Economic Administrativ Iaşi a trezit interesul unui numar mare de firme de exerciţiu din ţară, dar şi din Republica Moldova. Sunt înscrise la târg firme de exercitiu din judetele : Iași, Suceava, Galați, Vȃlcea, Prahova, Maramureș, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Bucuresţi, Buzău, Bistriţa Năsăud, Giurgiu, precum şi firme de exerciţiu din Chişinău şi Ungheni. Tȃrgul, organizat sub forma unui concurs, este structurat pe 8 secțiuni: prezentarea firmei de exercițiu în limba romȃnă, prezentarea firmei de exercițiu în limba engleză, tranzacții, stand, spot publicitar, site, materiale publicitare, catalog.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Iași, Universitatea “Al.I. Cuza” Iași - Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, Europe Dire
ct Iasi, SC ABPlus Events SRL, SC Econt SRL și SC Shatter SRL.

Prof. Dr. Gabriela Tiplic, Director Colegiul Economic Administrativ Iași
Prof. Crina Ciobanu, coordonator proiect
Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi vineri, aprilie 08, 2016