Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

11 martie 2014


40 de companii virtuale participă la prima ediție a 
Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu ”Pași spre succes”

În perioada 13-14 martie 2014, în organizarea Colegiului Economic Administrativ Iași, se va desfășura prima ediție a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu ”Pași spre succes”. Evenimentul este găzduit în Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității “Al.I. Cuza” Iași, deschiderea oficială a târgului urmând a avea loc vineri, 14 martie, începând cu ora 10. 

Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare-învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională.

Obiectivul general al învăţării prin firma de exerciţiu îl reprezintă dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin familiarizarea elevilor cu activităţile specifice unei firme reale, simularea operaţiunilor şi proceselor economice specifice mediului real de afaceri, perfecţionarea limbajului de afaceri, dezvoltarea de competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic: creativitate, gândire critică, rezolvarea de probleme, luare de decizii, asumarea responsabilităţii, lucru în echipă, iniţiativă, perseverenţă, autoorganizare şi autoevaluare a resurselor individuale, flexibilitate.

Prin utilizarea metodei firma de exercițiu, se facilitează trecerea absolvenţilor învăţământul profesional şi tehnic de la şcoală la viaţa activă.

La această primă ediție a Târgului s-au înscris 35 de firme de exercițiu din județele: Iași, Neamț, Suceava, Galați, Vȃlcea, Prahova, Maramureș, precum și 5 firme de exercițiu din Republica Moldova. Tȃrgul, organizat sub forma unui concurs, este structurat pe 8 secțiuni: prezentarea firmei de exercițiu în limba romȃnă, prezentarea firmei de exercițiu în limba engleză, tranzacții, stand, spot publicitar, site, materiale publicitare, catalog.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Iași, Universitatea “Al.I. Cuza” Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, SC ABPlus Events SRL, SC Econt SRL, SC Shatter SRL.
Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi marți, martie 11, 2014