Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

13 decembrie 2013

Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat la 10 Decembrie 1948 Declaraţia Universală a Drepturilor Omului care stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale. În fiecare an, la 10 Decembrie, în lumea întreagă este sărbătorită ziua de 10 decembrie drept “Ziua internațională a drepturilor omului“, pentru promovarea, recunoașterea și respectarea efectivă a drepturilor și libertăților omului.
Pentru a sublinia faptul că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi ignorate sau încălcate şi că este esenţial ca acestea să fie protejate de un sistem de drept, la Colegiul Economic Administrativ Iaşi s-a organizat un concurs de procese simulate. în colaborare cu Asociaţia Studenţilor la Drept – ELSA.

 “Completul de judecată” de la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) a fost compus din doi “judecători”, studenţi în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, membri ai Asociaţiei ELSA. Concurenţii au fost 12 elevi din clasele a XI-a C, a XI-a D şi a XI-a K, câte 4 elevi din fiecare clasă, doi reprezentanţi ai reclamantului şi doi reprezentanţi ai Guvernului. 

 Argumentele prezentate de elevi în speţele referitoare la încălcarea dreptului la viaţă şi la încălcarea dreptului la viaţa privată au fost credibile, plauzibile și pertinente. Elevii au primit diplome pentru “Cele mai bune argumente“, “Cel mai bun pledant“ sau “Cea mai bună echipă“.





Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi vineri, decembrie 13, 2013