Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

6 noiembrie 2015

Proiectul Club Clepsidra se desfăşoară în cadrul programului „Biblioteca şi Societatea”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, proiect concretizat prin întâlniri-dezbatere ce reunesc personalităţi culturale ieşene, pe de o parte, şi publicul interesat, pe de altă parte.

Aflat la cea de-a doua ediţie, Club Clepsidra a realizat prima întâlnire-dezbatere la Colegiul Economic Administrativ Iaşi, pe data de 5 noiembrie 2015, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Tema dezbaterii, Umor şi înţelepciune în opera sadoveniană, a fost susţinută de domnul profesor universitar doctor Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. La activitate au participat grupuri de elevi din clasele IX-XI, coordonaţi de doamnele profesor Iolanda Năstuţă, Elena Horceag, Claudia Ivanov şi Ramona Comănescu. Cu ajutorul doamnei bibliotecar Cristina Moga s-a realizat o expoziţie tematică de carte şi o expoziţie de fotografii şi citate celebre ale unor critici şi scriitori români despre M. Sadoveanu. Conferinţa a fost finalizată cu o sesiune de întrebări din partea elevilor, dintre care cea mai interesantă a fost premiată cu un pachet de cărţi din partea Bibliotecii „Gh. Asachi”. 

La activitate a participat, de asemenea, doamna Lili Zaneţ, reprezentantă a Bibliotecii Judeţene, care a oferit informaţii bogate despre serviciile prestate de bibliotecă şi a lansat o nouă provocare în lumea literaturii: o invitaţie la Festivalul „Teodorenii”, activitate proiectată pentru perioada 25-27 noiembrie 2015.




























Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi vineri, noiembrie 06, 2015