Adresa: Str. Sarariei nr.35, Iasi
Email: colegiul_ec_adm_iasi@yahoo.com
Tel/Fax: +40 232.267.669, +40 232.216.450

30 aprilie 2014

Muzeul Comunismului din cadrul Colegiului Economic Administrativ Iasi a castigat Marele Premiu in cadrul concursului organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, ce scoate in prim-plan dorinta de a pune bazele unui altfel de muzeu in unitatile de invatamant din Iasi. Marele Premiu a constat intr-o excursie de o saptamana la Bran. Muzeul a fost infiintat de unul dintre profesorii Colegiului, respectiv Tiberius Parpauta.

Fotografii cu pionieri, aparate radio cu lămpi sau peştele din sticlă care avea locul rezervat pe televizor sunt doar câteva dintre obiectele nelipsite înainte de revoluție, care au putut fi admirate acum într-un muzeu al Comunismului, amenajat de elevii Colegiului Economic Administrativ. 

Muzeul Comunismului a aparut la ideea profesorului de istorie, care a dorit sa-si implice elevii in activitati extrascolare. Adolescentii au fost "arheologii" care au cautat exponatele in cutiile prafuite din podurile caselor sau din pivnite. Sutele de obiecte descoperite au fost expuse in sala de activitati a liceului in asa fel incat sa poata reda cat mai fidel atmosfera din caminul unei familii in epoca ceausista. Tinerii au aflat cu aceasta ocazie si ce uniforme purtau elevii in timpul comunismului si nu numai.


ALBUM FOTO


Adaugat de Col.Ec.Adm.Iasi miercuri, aprilie 30, 2014